Menü Bezárás

Lázár Ervin Program

2022.05.13-án a harmadik és ötödik évfolyam a székesfehérvári Vörösmarty Színházba látogatott el, ahol a Lázár Ervin Program keretén belül a Diótörőcske című színdarabot tekinthette meg. Mindannyiunknak nagyon tetszett a látványos előadás, különösképpen örömünkre szolgált, hogy a színészektől szinte karnyújtásnyira- a nézőtér első és második soraiból- élvezhettük a színdarabot.

Gábor-Hartmann Gabriella
Kovácsné Galambos Katalin
Szüllő Balázs

2022.04.22-én a Lázár Ervin program keretében iskolánk 2. osztályos tanulói április 22-én bábszínházi előadáson vettek részt Székesfehérváron . Mátyás király bolondos bolondja című darab jelmezes előadását láthattuk marionett bábokkal. Mindenki jól érezte magát, jól szórakozott. Köszönjük szépen a lehetőséget!

2022.04.21. 7. évfolyam

Színházlátogatás

A dzsungel könyve

2022. április 21-én a 7. évfolyam kirándulni ment egy színházba, Polgárdiba. Személy szerint én nagyon vártam, mivel nincs sokszor lehetőségem elmenni ilyen helyre. Aznap szebb ruhában kellett mennünk. Délelőtt indultunk el az előadás megnézésére.

Amikor odaértünk kívülről egy kis épületet láthattunk, viszont belülről egy szépen kidolgozott színház volt. A mi évfolyamunk hátul ült és onnan figyelhette az előadást. A színdarab A dzsungel könyvéről szólt. Hangulatos volt a színpad és a rá világító fények is. Az elején még nem minden szereplőt ismertem fel, de mikor már többször láttam őket eszembe jutottak. Jól alakították a szerepeket a színészek, így jó előadás sikerült belőle. Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz a befejezés és nem is csalódtam benne. Nekem nem okozott csalódást a darab, minden jól ki volt dolgozva és meg volt tervezve. Egy dolog volt számomra kicsit zavaró, a sokszori füst a darab alatt.

Remélem a következő évben is lesz egy ilyen lehetősége az évfolyamunknak és más iskoláknak is. 

2022.04.06-án a polgárdi Városi Könyvtár és Műv. házban volt szerencsénk megnézni az Aranyszamár Színház előadásában Wass Albert : Erdők könyve című bábjátékot, ami az erdő, a természet szeretetét közvetítette számunkra. Az előadás nagyon lekötötte a gyerekek figyelmét. A színészek bevonták a gyerekeket is, örömtelivé varázsolva az élményt. Köszönjük szépen a részvételi lehetőséget a Lázár Ervin Programnak.

1.a. és 1.b. osztály

Nagyon örültünk, hogy esélyünk nyílt eljutni Budapestre és megnézni egy csodálatos színdarabot, amely Magyarország egy kiemelkedő sportteljesítménnyel rendelkező személyéről szólt. Láthattuk az akkori emberek mindennapjait, és betekintést nyerhettünk a 2.világháború közötti időszak politikájába, és gondolkodásába.

Nagyon jól éreztük magunkat, és köszönetet mondunk a szervezésért.

Horváth Anna, Kovács Dorka

                                                                                                         8.b

2021.11.11. 6. évfolyam – Cirkusz

Amikor cirkuszban voltunk

Már nagyon vártam, hogy mikor megyünk el a Fővárosi Nagycirkuszba, mert még soha nem voltam ott. Számítottam rá, hogy érdekes lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. El sem tudtam képzelni, hogy bárki képes ennyire ügyesen egyensúlyozni, állatokat megtanítani dolgokra, meg hasonlók. Nekem a kutyás műsor tetszett a legjobban.

Köszönöm, hogy eljuthattam a fővárosba, láthattam a sok csodás épületet, a Dunát, felejthetetlen élményekkel gazdagodhattam a cirkusz produkciói során!

X.W. 6.b osztály