Menü Bezárás

Határtalanul

A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja.

A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. További információk a hatartalanul.net oldalon.

 A Gesztenyefasori  Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul! pályázat  támogatásával Erdélybe utazhatnak.A pályázat a tanulók és kísérőik utazására 746 900Ft támogatást nyújtott, mely a tanulmányi kirándulás szállás és utazásiköltségét fedezi.  A pályázat címe: ÁRPÁD-HÁZI SZENTEK NYOMÁBAN; BIHAR MEGYE TERMÉSZETI ÉS KULTURÁLISÉRTÉKEI. A kirándulás során a gyerekek találkoznak  a nagyszalontai általános iskola tanulóival és meglátogatják a  DévaiSzent Ferenc Alapítvány által fenntartott gyermekotthont is Nagyváradon.    A Határtalanul! program célja az összetartozás, a határokon átnyúló szolidaritás erősítése.  A tanulók és kísérőiklelkesen készülnek a tanulmányi kirándulásra és felkészülten várják a rájuk váró csodás élményeket.