Menü Bezárás

Családi lelki nap

Április 3-án, nagyhétfőn tartottuk Családi lelki napunkat, melynek témája a húsvétra való lelki készület, régi szokások felelevenítése, a húsvéti idő és a szent három nap szentírási ismeretének elmélyítése és színes kézműves programok voltak. Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyon sok szülő fogadta el meghívásunkat és vett részt gyermekével együtt a rendezvényen.?
A felső tagozatosok templomunkban az 5. osztályosok élőképei segítségével imádkozhatták végig Jézus Krisztus keresztútját. Az elmélkedést András atya, iskolánk lelki vezetője tartotta. Az 5. osztályosokat Czaltigné Csida Estera hittanár készítette fel, Lindemann Mónika tanárnő és Nagy András tanár úr pedig az énekkarosokkal a zenei szolgálatot látta el. Köszönjük készületüket!?
Ezt követően az 5-6. osztályok akadályversenyeztek a Béka-tó környékén, a 7-8. osztályok pedig egy áldozatvállalásról szóló keresztény lelkiségi filmet dolgoztak fel tanáraik irányításával.
Az alsó tagozat Nyuszi futáson és faültetésen vett részt az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében, majd régi húsvéti népi játékokat, köztük a Lajoskomáromban is hagyományos „TOJÁSGURÍTÁST” elevenítették fel a Fejér Megyei Gazdasszony Tagozat programjának keretében.
A szabadtéri programok után a tantermekben kézműves foglalkozások zajlottak, majd a nap zárásaként az „Iskolagyümölcs program” rajzpályázatának eredményhirdetésére került sor.
Köszönjük támogatóink és a programfelelősök -Tóthné Sötét Andrea, Decmann Erzsébet, Felhősi Tünde, Gáspárné Reizinger Tünde- szervezőmunkáját!
A tavaszi szünetre jó pihenést és áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!?