Menü Bezárás

2022.04.12. Családi nap iskolánkban

Családi nap az alsó tagozaton

Két év kihagyás után, 2022. április 12-én ismét megrendezésre került iskolánkban a családi nap. Igyekeztünk változatos programokkal színesíteni rendezvényünket, melynek során tanulóink kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A délelőtt folyamán egyrészt növendékeink szülei, nagyszülei, másrészt lajoskomáromi kötődésű vendégek irányításával zajlottak a tevékenységek az iskola tornatermében és udvarán.

A húsvétra hangolódva lehetőség nyílt kifújt tojást festeni Tóth Béláné Marika néni vezetésével, továbbá hungarocell tojást díszíteni Lentiné Tóth Anitával. Nagy örömünkre szolgált, hogy Meixner Etelka porcelántervező művész is elfogadta a felkérésünket, aki az agyagozás alapjaiba vezette be nebulóinkat. Tokics Krisztinánál számos minta közül válogathattak a csillámtetoválás „megszállotjai”. Enyingről érkezett diákunk anyukája, Torbágyi Ildikó bevezette gyermekeinket a különösen nagy precizitást igénylő origami világába egy kedves tavaszi képeslap elkészítésével. Főként a lányoknak kedvezett Kökényné Winkler Éva állomása, akinél karkötőt fonhattak az érdeklődők. Osztatlan sikert aratott Rizner Hedvig és lányai, Ottília és Hajnalka ruhafestő standja, ahol a gyerekek a maguk által hozott pólójukat dekorálhatták sablon segítségével. Végül, de nem utolsó sorban az örökmozgó gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot az udvaron. Szakállas Jánossal és Sándor Alexandrával – a Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület tagjaival – a vállalkozó szelleműek íjászkodhattak, valamint kipróbálhatták a gólyalábon járást és tollaslabdázást a szülők és diákok egyaránt.

Jó hangulatban telt délelőttöt tudhatunk magunk mögött. Nagy megelégedésünkre szolgált, hogy sok szülő, illetve nagyszülő tisztelt meg bennünket jelenlétével és segítőleg kapcsolódott be a programokba. Ezúton is szeretnénk még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény színvonalas megvalósulásához.

                                                                                              Kovácsné Galambos Katalin

                                                                                              Gábor-Hartmann Gabriella

Családi nap az felső tagozaton

Már több éve hagyomány iskolánkban a családi nap megrendezése, amelyet mindig érdekes programokkal igyekszünk színesebbé tenni. Idén a felső tagozaton először volt lehetőségünk András atya vezetésével Jézus szenvedésének közös megélésére, a Keresztút járására. Az ötödik évfolyam tanulói ezt követően kézműves foglalkozáson készítettek díszeket a készülő tojásfánkra, a hatodikosok pedig külsős partnereink vezetésével vehettek részt interaktív foglalkozáson. Célunk ezzel a programmal az volt, hogy törekedjünk a békés egymás mellett élésre, megtanítsuk az erőszakmentesség, a bántalmazás bármely formájának elutasítását, a másság elfogadását.  A több részből álló foglalkozás első részeként a vetített oktatófilm felhívta a figyelmet a valamely kisebbségi csoporttal szemben megnyilvánuló intolerancia, kirekesztés vagy erőszak jelenségeire, majd ezzel kapcsolatosan szituációk megelevenítése, feldolgozása volt a gyerekek feladata. A rövid tanulói interjúk alapján az interaktív rendhagyó órán jól érezték magukat diákjaink, de a móka mellett komoly kérdések is felmerültek, amelyeket az itt megszerzett ismereteik alapján a lehető legjobban próbáltak megoldani. A magasabb évfolyam diákjai szintén filmvetítésen vehettek részt, a Krisztusi áldozatvállalás témáját feldolgozva. A kollégák és a gyermekek őszinte beszélgetése a filmről kellő ismeretet és hangulatot adott a teljesebb húsvéti készülődéshez.

A nap zárásaként finom ebéddel kedveskedtek nekünk a konyhás nénik, és szeretetteljes búcsúzkodás után mindenki a tavaszi szünet szabadságára, a húsvéti előkészületre koncentrálva indult haza.

Tóthné Sötét Andrea