Menü Bezárás

2021. december 11. Felső tagozatos korosztály programnap

A felsős korosztály programnapjára sajnos már nem hívhattunk más iskolákból csapatokat a tovább szigorodó járványvédelmi előírások miatt, így azt az osztályok közötti versengés formájában rendeztük meg a tantermekben. A két feladat, melyek összesített eredménye alapján a csapatok sorrendje kialakult, a következő volt:

1. Számkereső (50 mezős játéklappal – hívószavak mezőgazdaság-biológia témakörben).

2. Kollázs készítése kartonlapra közösen. Választható témakörök (Falusi porta, Zöldség-és gyümölcs piac, Gépek a mezőgazdaságban). A kollázsok elbírálását szakmai zsűri végezte, elnöke a Fejér Megyei Kézművesek egyesületének elnöke volt.

A versenynap eredménye. 1. helyezett: Gazd-ászok (8/b. osztály).

                                           2. helyezett: Esővárók (7/b osztály)

                                           3. helyezett: Hibátlan gyümölcsök (6/b osztály).

Az irodalmi pályázat nyertese, Sári Gergő ”Mit jelent az emberiség számára a mezőgazdaság?” című pályaművével elnyerte a FMGT különdíját, egy 10 E Ft értékű könyvutalványt.

A nap hátralévő részében a felső tagozatosok a mézeskalács díszítés fortélyait sajátították el a kézműves mesterektől. Az alsós tanulók a programnap keretében a téli ünnepkörhöz tartozó témákban kézműves foglalkozásokon vettek részt a tornateremben a Fehérvári Kézművesek Egyesülete mestereinek irányításával.

A rendezvény a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásával valósult meg.